Kunnallisvaalit 2017

9.000 flyeria, 9 blogikirjoitusta, muutama lehtimainos ja vaalitiimin mahtava apu tuotti 609 ääntä kunnallisvaaleissa ja neljännen varasijan 26 äänen erolla läpimenoon. Iso kiitos kaikille äänestäneille ja erityisesti kamppista avustaneille!


Olin ehdolla kunnallisvaaleissa 2012. Valitettavasti 650 äänimääräni ei aivan riittänyt valtuustoon, mutta varavaltuutetun paikka irtosi kuitenkin sekä mielenkiintoinen yleisten töiden lautakuntapaikka. Nyt on vahva tarkoitus ponnistaa sisään valtuustoon ja jatkaa työtäni turvallisemman, paremman ja viihtyisämmän Stadin puolesta.

Alla kunnallisvaalien 2017 teemani:

LIIKENNE

Kannatan kävelykeskustan laajentamista jos keskustatunneli toteutuu 

Viimeaikainen keskustelu kävelykeskustan laajentamisesta on terve avaus Helsingin kehittämisessä. Kävelykeskustan laajennus ei kuitenkaan saa vaikeuttaa ympäröivien kaupunginosien asukkaiden elämään, eteläisen suurpiirin alueella asuu reilu 100.000 helsinkiläistä. Palaan tähän aiheeseen vielä laajemmalla kirjoituksella lähempänä vaaleja.

Asukaspysäköinti asukkaille. Yritykset yksityisiin.

Henkilöautojen pysäköintiä on kehitettävä edelleen. Asukaspysäköintipaikat tulee osoittaa entistä enemmän alueen asukkaille ja yritysten autot sijoittaa yksityisiin parkkihalleihin. Talvisin lumikinoksiin kadunvarsille hautautuneet autot tulee siirtää mahdollisimman pikaisesti pois, jotta aktiivikäytössä oleville autoille riittää parkkitilaa.

Nykyaikaista tekniikkaa tulee hyödyntää pysäköinnissä mm. opastein ja
mobiilisovelluksin, jotka kertova reaaliaikaista tietoa vapaista parkkipaikoista ja poikkeustilanteista. Melko tahmeasti alkanutta yhteiskäyttöautoilua tulee edelleen kehittää toimivammaksi.

Asukaspysäköintiä ei tule vähentää tai vaikeuttaa, helsinkiläiset tarvitsevat pysäköintipaikkoja.

Miksi autoilija pysäköi väärin? Siksi, että sallittuja paikkoja ole tarjolla

Joukkoliikenne myös yksityisautoilijan etu

Linja-autojen ja raitiovaunujen liikennevaloetuuksia on lisättävä, jotta joukkoliikenteestä tulisi mahdollisimman suosittua. Se on myös yksityisautoilijan etu, sillä jokainen liikenteestä poistuva henkilöauto vapauttaa muulle liikenteelle tilaa.

Ei tietulleille…

Yksityisautoilua kuristetaan jo nyt paljon. Esim. Mannerheimintien kuudesta kaistasta on neljä varattuna julkiselle liikenteelle.

…ja kyllä hiljaisuudelle.

Hiljaisen asfaltin käyttöä kannatan vaikka sen kustannukset ovatkin korkeammat kuin perinteisen. Hiljainen asfaltti lisää kaupunkiviihtyvyyttä huomattavasti. Melusaaste on todellinen haitta varsinkin niille kaupunkilaisille, joiden kodin lähettyvillä on vilkkaasti liikennöityjä teitä.

Liikenneturvallisuus on yhteinen asia

ja kuuluu myös kaupungin tehtäviin. Helsingissä on tehty erinomaista työtä liikenneturvallisuuden parantamiseksi lähtien suunnittelupöydästä ja päättyen konkreettisiin toimenpiteisiin ja se näkyy, sillä Helsinki on yksi maailman liikenneturvallisimmista pääkaupungeista. Kiertoliittymät, töyssyt, pyöräilybaanat, automaattinen liikennevalvonta ja nopeusnäytöt ovat esimerkkejä onnistuneesta liikennesuunnittelusta, jossa liikenneturvallisuus on etusijalla.

Pyöräilijöiden määrä tuntuu kasvavan edelleen. Hyvä niin, mutta pyöräilijöiden paras paikka on pyörätiellä jalkakäytävän sijaan. Pyöräilyn edistämiseen kannattaa panostaa, sillä hyötyinä ovat mm. melun ja ilmansaasteiden väheneminen ja liikunnan myönteiset terveysvaikutukset.

Kouluteiden turvallisuutta tulee jatkuvasti tarkkailla, sillä muuttuvat liikkumismuodot ja mm. älypuhelimet tuovat uusia haasteita.

Helsinkiin tarvitaan 50 uutta kameratolppaa vartioimaan koulutietä

On hyvä muistaa, että kaikkia liikennemuotoja tarvitaan ja niitä tulee kehittää tasapuolisesti!

Luistavuus kuuluu liikennesuunnitteluun – ei jalkakäytäville

Säästäminen on siitä konstikas laji, että se tulee tehdä kokonaisvaltaisesti oikein. Myös talvisien jalkakäytävien kunnossapidossa kyse on siitä, kannattaako meidän maksaa vähän enemmän päästäksemme maksamaan huipakkaasti vähemmän.

2,4 miljardia euroa!

Liukastuminen on jalankulkijoiden yleisin tapaturma talviliikenteessä, jolloin jopa 80.000 suomalaista loukkaantuu liukastuessaan ulkona. Näistä aiheutuu yhteiskunnalle VTT:n arvion mukaan 2,4 miljardin euron kustannukset, jotka koostuvat sairaanhoidosta, sekä työpanoksen ja hyvinvoinnin menetyksestä.

Kunnostus kuntoon

Maantieteelle emme voi mitään. Helsinki sijaitsee leveysasteilla, jotka serveeraavat talvisin lunta ja jäätä. Mieti, kumpi tulee sinulle halvemmaksi: maksaa vähän enemmän turvasta ja terveydestä vai paljon enemmän niiden puutteesta? Talviteillä taapertajien oma varautuminen on toki tärkeässä osassa, mutta Helsingin kaupungin tulee panostaa huomattavasti enemmän liukkauden torjuntaan ja jalkakäytävien kunnon valvontaan, jotta jokainen kaupungilla liikkuva voi tehdä sen turvallisesti myös talvikuukausina.

Teillä on oikeus asianne ajajaan – kaikkea mitä kerrotte voidaan käyttää
hyväksenne!

LAPSIPERHEET

Lauseen”He elivät onnellisina elämänsä loppuun asti” ei pitäisi kuulua vain satuihin

Lasten päivähoito

Hyvin toimiva ja laadukas päivähoito on jokaisen lapsiperheen arjen helpottaja varsinkin, jos hoitopaikka löytyy työmatkan varrelta tai kodin läheisyydestä. Auttavia käsiä tarvitaan kotona, siksi siirtymisiin käytettyä aikaa tulee minimoida. Näin onneksi suurimmalla osalla perheitä onkin. Muitakin lastenhoitovaihtoehtoja tulee myös jatkossa tukea, kuten yksityisen hoidon tuen Helsinki -lisää. Perheiden tarpeet ovat tärkeitä ja aitoja.

Koulukiusaamiselle nollatoleranssi.

Koulukiusaaminen on vakava asia, joka heijastuu laajasti perheiden hyvinvointiin ja voi vaikuttaa läpi koko kiusatun elämän. Kiusaamista pitää estää kaikilla mahdollisilla keinoilla, tulen esittämään useita uusia keinoja sen kitkemiseen. Vastaan myös haastavaan kysymykseen, kenen tulisi vaihtaa koulua jos muu ei auta – kiusatun vai kiusaajan?

Koulukiusaamiseen tarvitaan oma 112 -sovellus

Teillä on oikeus asianne ajajaan – kaikkea mitä kerrotte voidaan käyttää
hyväksenne!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s