Kuntavaaliteemat 2021

LIIKENNE

Kannatan kävelykeskustan laajentamista, jos keskustatunneli toteutuu 

Viimeaikainen keskustelu kävelykeskustan laajentamisesta on terve avaus Helsingin kehittämisessä. Kävelykeskustan laajennus ei kuitenkaan saa hankaloittaa ympäröivien kaupunginosien asukkaiden elämää. Eteläisen suurpiirin alueella asuu yli 100 000 helsinkiläistä, joiden täytyy pystyä liikkumaan sujuvasti tulevaisuudessakin. 

Ajaako Vihreät ja Demarit kävelykeskustaa lasten turvallisuuden kustannuksella?

Asukaspysäköinti asukkaille. Yritykset yksityisiin.

Henkilöautojen pysäköintiä on kehitettävä edelleen. Asukaspysäköintipaikat tulee osoittaa entistä enemmän alueen asukkaille ja yritysten autot sijoittaa yksityisiin parkkihalleihin. Talvisin lumikinoksiin kadunvarsille hautautuneet autot tulee siirtää mahdollisimman pikaisesti pois, jotta aktiivikäytössä oleville autoille riittää parkkitilaa.

Nykyaikaista tekniikkaa tulee hyödyntää pysäköinnissä ottamalla käyttöön muun muassa opasteita ja mobiilisovelluksia, jotka antavat reaaliaikaista tietoa vapaista parkkipaikoista ja poikkeustilanteista. Melko tahmeasti alkanutta yhteiskäyttöautoilua tulee edelleen kehittää toimivammaksi.
Asukaspysäköintiä ei tule vähentää tai vaikeuttaa, sillä helsinkiläiset tarvitsevat pysäköintipaikkoja.

Miksi autoilija pysäköi väärin? Siksi, että sallittuja paikkoja ole tarjolla

Joukkoliikenne myös yksityisautoilijan etu

Linja-autojen ja raitiovaunujen liikennevaloetuuksia on lisättävä, jotta joukkoliikenteestä tulisi mahdollisimman sujuvaa ja sitä kautta suosittua. Se on myös yksityisautoilijan etu, sillä jokainen liikenteestä poistuva henkilöauto vapauttaa muulle liikenteelle tilaa.

Ei tietulleille…

Yksityisautoilua kuristetaan jo nyt paljon. Esimerkiksi Mannerheimintien kuudesta kaistasta neljä on varattu julkiselle liikenteelle.

…ja kyllä hiljaisuudelle.

Kannatan hiljaisen asfaltin käyttöä, vaikka sen kustannukset ovatkin korkeammat kuin perinteisen. Hiljainen asfaltti lisää kaupunkiviihtyvyyttä huomattavasti. Melusaaste on todellinen haitta varsinkin niille kaupunkilaisille, joiden kodin lähettyvillä on vilkkaasti liikennöityjä teitä.

Liikenneturvallisuus on yhteinen asia

Liikenneturvallisuus kuuluu myös kaupungin tehtäviin. Helsingissä on tehty erinomaista työtä liikenneturvallisuuden parantamiseksi suunnittelupöydältä konkreettisiin toimenpiteisiin asti, ja se näkyy, sillä Helsinki on yksi maailman liikenneturvallisimmista pääkaupungeista. Kiertoliittymät, töyssyt, pyöräilybaanat, automaattinen liikennevalvonta ja nopeusnäytöt ovat esimerkkejä onnistuneesta liikennesuunnittelusta, jossa liikenneturvallisuus on etusijalla.

Pyöräilijöiden määrä tuntuu kasvavan edelleen. Hyvä niin, mutta pyöräilijöiden paras paikka on pyörätiellä jalkakäytävän sijaan. Pyöräilyn edistämiseen kannattaa panostaa, sillä hyötyinä ovat muun muassa melun ja ilmansaasteiden väheneminen sekä liikunnan myönteiset terveysvaikutukset.

Kouluteiden turvallisuutta tulee jatkuvasti tarkkailla, sillä esimerkiksi muuttuvat liikkumismuodot ja älypuhelimet tuovat uusia haasteita.

Helsinkiin tarvitaan 50 uutta kameratolppaa vartioimaan koulutietä

On hyvä muistaa, että kaikkia liikennemuotoja tarvitaan ja niitä tulee kehittää tasapuolisesti!

Luistavuus kuuluu liikennesuunnitteluun – ei jalkakäytäville

Säästäminen on siitä konstikas laji, että se tulee tehdä kokonaisvaltaisesti oikein. Myös talvisten jalkakäytävien kunnossapidossa kyse on siitä, kannattaako meidän maksaa vähän enemmän päästäksemme maksamaan huikeasti vähemmän.

2,4 miljardia euroa!

Liukastuminen on jalankulkijoiden yleisin tapaturma talviliikenteessä. Vuosittain jopa 80 000 suomalaista loukkaantuu liukastuessaan ulkona, mistä aiheutuu yhteiskunnalle VTT:n arvion mukaan 2,4 miljardin euron kustannukset, jotka koostuvat sairaanhoitokuluista sekä työpanoksen ja hyvinvoinnin menetyksestä.

Kunnostus kuntoon

Maantieteelle emme voi mitään. Helsinki sijaitsee leveysasteilla, jotka tietävät talvisin lunta ja jäätä. Mieti, kumpi tulee sinulle halvemmaksi: maksaa vähän enemmän turvasta ja terveydestä vai paljon enemmän niiden puutteesta? Talviteillä taapertajien oma varautuminen on toki tärkeässä osassa, mutta Helsingin kaupungin tulee panostaa huomattavasti enemmän liukkauden torjuntaan ja jalkakäytävien kunnon valvontaan, jotta jokainen kaupungilla liikkuva voi kävellä turvallisesti myös talvikuukausina.

Teillä on oikeus asianne ajajaan – kaikkea kertomaanne voidaan käyttää hyväksenne!

LAPSIPERHEET

”He elivät onnellisina elämänsä loppuun asti” ei pitäisi kuulua vain satuihin

Lasten päivähoito

Hyvin toimiva ja laadukas päivähoito on jokaisen lapsiperheen arjen helpottaja varsinkin, jos hoitopaikka löytyy työmatkan varrelta tai kodin läheisyydestä. Auttavia käsiä tarvitaan kotona, joten siirtymisiin käytetty aika tulee minimoida. Näin onneksi suurimmalla osalla perheitä onkin

Nuoret liikkumaan

Vastuullisessa ja kestävässä politiikassa ei juuri ole yksinkertaisia vastauksia monimutkaisiin ongelmiin. Lasten ja nuorten liikunta- ja urheiluharrastusten tukeminen liippaa kuitenkin hyvin läheltä sellaista. Luomalla ensiluokkaisia liikuntamahdollisuuksia – ja kannustamalla Suomen nousevia voimia sellaisten käyttöön – saavutetaan samalla monen monia positiivisia vaikutuksia. Energia suunnataan positiiviseen toimintaan, jonka vaikutukset kantavat parhaimmillaan vanhuusikään asti. Tsemppaaminen ja onnistumisen elämykset kohottavat itsetuntoa, jota ei tarvitse yrittää etsiä huonojen polkujen, kuten muiden kiusaamisen, varsilta. On myös tutkittua, että hyväkuntoinen menestyy paremmin opinnoissa, omaksuu asioita tehokkaammin, suhtautuu erilaisiin olosuhteisiin ja ihmisiin myönteisemmin ja on valmiimpi kohtaamaan elämässä koittavat haasteelliset hetket. Kun luomme enemmän ja parempia mahdollisuuksia toteuttaa liikunnan riemua, luomme samalla pitkän tähtäimen politiikkaa, jonka hedelmistä voimme nauttia lisääntyvästi vuosi vuoden jälkeen.

Koulukiusaamiselle nollatoleranssi.

Koulukiusaaminen on vakava asia, joka heijastuu laajasti perheiden hyvinvointiin ja voi vaikuttaa läpi koko kiusatun elämän. Kiusaamista pitää estää kaikilla mahdollisilla keinoilla, ja tulen esittämään useita uusia keinoja sen kitkemiseen. Vastaan myös haastavaan kysymykseen, kenen tulisi vaihtaa koulua jos muu ei auta – kiusatun vai kiusaajan?

Koulukiusaamiseen tarvitaan oma 112 -sovellus

TALOUS

Kulutusta vähentävä kunnallisveron nosto on vahingollista, jos sama tai parempi tulos on mahdollista saadaan aikaan käytäntöjen laatua nostamalla. Rahat eivät kunnan kassaan ilmesty tyhjästä, ne tulevat yrittäjien ja työntekijöiden veroista, jota tulee kunnioittaa kriittisen tarkalla yhteisten varojen käytöllä.

Yrittäjyyden tukeminen, suurhankkeiden aikaisempaa parempi suunnittelu ja toteutus ja tarkkuus taloudenpidossa luovat yhdistelmän, jolla tehokkaasti hyydytetään velanottoa.

Teillä on oikeus asianne ajajaan – kaikkea kertomaanne voidaan käyttää hyväksenne!

Advertisement

One thought on “Kuntavaaliteemat 2021

  1. Malmin lentokenttä pitäisi säilyttää lentokenttäkäytössä ainakin niin pitkään, että tiedämme mitä tulevaisuudessa tapahtuu lentomatkustamisessa mm. sähköisten ilma-alusten osalta. Tekniikka kehittyy valtavalla vauhdilla ja jo seuraavan 10-vuoden aikana voi olla käytössä näppäriä, kohtuuhintaisia ja nopeita sähkölentokoneita.

    Malmin rakentamista kiirehtivien tulisi huomioida, että Helsingissä on kaavoitettu rakennusoikeutta noin 150 000 asukkaalle, eli mitään suurta painetta Malmin rakentamiseen ei tuosta näkökulmasta ole.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s